Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vilma
-1 °C
3 °C

Könyvet írtak Stohl ügyvédjéről

2012.04.11. 15:37 Módosítva: 2012.04.11. 15:38
A Gyuri, a Jóska, a Sasi meg a Gabiék. Ügyfelei és barátai körében ünnepelte Ruttner György az életéről szóló könyv bemutatóját. Kármán Irén írt könyvet a védhetetlennek hitt ügyek ügyvédjéről, aki képviselte már Stohl Andást, Damu Rolandot, Kovács Lázárt, Oláh Ibolyát és a vörösiszap katasztrófát okozó MAL Zrt-t is.

"Akit csak lehet, Ruttner György kihoz, inkább előbb, mint utóbb. Stohl Andrást például öt hónap után" – így kezdődik Kármán Irén "Ruttner Csavar – Sztárok ügyvédje" című könyvének második fejezete, ami a neves védőügyvéd életét dolgozza fel.

A könyvbemutató pontban 11-kor kezdődött a Magnólia Day Spa Wellnes Szalonban, így mire mi pár perces késéssel megérkeztünk, Dömsödi Gábor már javában kérdezgette Ruttner Györgyöt, aki viszont válaszadás közben gyakran elfelejtette a kérdést, mert folyton meg kellett állnia, hogy üdvözölje az ügyfeleit és barátait. Például Béres Alexandrát, Bárándy Györgyöt, "az ügyvédi kar doyenjét", Gönczi Gábort, vagy épp egy volt osztálytársát. "Itt vannak a Republic tagjai és a tavalyi Miss Hungary is" – hívta fel a figyelmet. Külön megköszönte lányainak, hogy eljöttek, valamint 89 éves édesanyjának, aki néhány méterről mondta neki, hogy mit mondjon.

Dömsödi elmondta, hogy két embert ismer, akik minden tévéfellépésük előtt küldenek neki SMS-t: Ruttner Györgyöt és Hajdu Pétert. Utóbbi nevéhez fűződik az a házibuli, amin két éve bedzsinázták Dömsödi Gábort.

Kármán Irén, az olajmaffia után nyomozó újságíró, akit 2007-ben megvertek, az arab forradalmat idéző kendőben szólt néhány elismerő szót a sztárügyvédről, majd visszaadta a szót, hiszen ez csak kisebb részben volt az ő könyvbemutatója, és inkább volt Ruttneré a buli.

A rendezvényen most is ott volt a Marslakók stábja, hiszen egy ilyen bulvárújságírásról szóló műsor cselekménye könnyen szőhető Ruttner György a valóság és a fikció határán táncoló élete köré.

Bárándy György mögött a szerző, Kármán Irén
Bárándy György mögött a szerző, Kármán Irén
Fotó: Barakonyi Szabolcs

Eredetileg Stohl András beszélgetett volna a könyv főszereplőjével, de a színész nem jelent meg.

Oláh Ibolya 2004 óta barátja és ügyfele az ünnepeltnek, aki fél éve coming outolt helyette. Oláh láthatóan imád énekelni: miután rutinból elénekelt egy régi dalt, még egy darabig a közelben maradva dúdolgatott.

Őt egy igazi gavallérnak sem utolsó dandy követte: Sasvári "Sasi" Sándor ezúttal egy visszafogottabb dallal készült, így az arszlánba oltott bonviván most nem őrjöngött az asztalon, mint a budaörsi Fidesz bálján. Hallhatóan nem volt elégedett a hangosítással, de a számot korrektül eldalolta. Ruttner György szerint még jobban is énekelt, mint Eric Clapton, a szerző.

"A csepp kivájja a követ, nem erővel, de gyakori eséssel"
"A csepp kivájja a követ, nem erővel, de gyakori eséssel"
Fotó: Barakonyi Szabolcs

Az i-re akkor került fel a pont, amikor Ruttner egy különösen megható pillanatban odahajolt édesanyjához, és megköszönte neki a saját és lányai életét.

A Ruttner Farm

A család a 4,5 hektáros ceglédberceli farmját jelenleg 1,5 millió euróért árulja. Ruttner György barátjával, Megyeri József borásszal az 5000 fős településről hozott kóstolót.

Az utolsó előre bejelentett meglepetésdalt Máté Péter legjellegtelenebb reinkarnációja, Tabáni István énekelte el a fényéves távolságokról. A Csillag születik bőgőmasinája, aki 2009-ben titokzatosságnak álcázta szürkeségét, sírva nyerte meg a műsort, de mára sokkal magabiztosabb lett, zselézett hajjal udvaroltatott magának a riporternőkkel.

Ruttner nosztalgiázott egy kicsit Dömsödi Gáborral azokról az időkről, amikor a Magyarországi Szociáldemokrata Párt színeiben politikai pályára lépett. A műsorvezető elmondta, hogy még az sem volt kizárt, hogy György miniszterelnök legyen, mint ahogy ő is majdnem az MTV elnöke lett. Ruttner azonban végleg kiábrándult a politikából, mivel szerinte az egy olyan bokszmeccs, amiben mélyütéseket és -rúgásokat is lehet alkalmazni, ami neki nem megy.

Ruttner György és Dömsödi Gábor nézi, ahogy Tabáni István visszatartja könnyeit
Ruttner György és Dömsödi Gábor nézi, ahogy Tabáni István visszatartja könnyeit

Kovács Lázár sztárséf, aki egy kicsit odakozmálta egy korábbi kapcsolatát, az ügyét képviselő Ruttnernek egy könyv alakú tortával kedveskedett, amit alá is íratott a celebügyvéddel. Az édesség az ügyvédhez méltóan csavaros volt: nem édes, hanem sós lett, és aranykaviárral tálalták.

Bár gyakran elhangzott a Ruttner csavar kifejezés, mégsem tudtuk meg, hogy pontosan mi az. A könyvből nyilván kiderül.