Csődeljárás a Komédium Színháznál

2012.04.20. 11:54
A Komédium Színházi és Kulturális Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság április 19. napján csődeljárás iránti kérelmet nyújtott be, derül ki a Fővárosi Bíróság végzéséből. A színházat a bíróság további döntéséig ideiglenes fizetési haladék illeti meg.

A Tüköry utcai kis teátrum műsorán jelenleg nincs semmi, ahogy a színház honlapja sem elérhető.

21 éve három magánszemély kezdeményezésére jött létre a Komédium. Az 50 millió forint törzstőkéjű kft.-nek a 2010-es beszámoló szerint 77,8 százaléka a Dunaholding Rt.-é, 20 százaléka a Rogán Antalhoz tartozó Belváros-Lipótváros V. kerületi Önkormányzaté, illetve 2,2 százaléka Tóth Sándor technikai igazgatóé, aki egyik alapító tagja a színháznak. A színház alapítója, egyik tulajdonosa Arató András, a Dunaholding Zrt. vezérigazgatója, a Klubrádió főrészvényese.

Fotó: jegy.hu

A Komédium igazgatója, a közgazdász végzettségű Szendrő Ágnes már vagy egy évtizede küzd a költségvetés összehozásával: új darabok színpadra állítására, és minimális felújításokra nem maradt pénz. A helyiségek használatáért az önkormányzatnak jelentős bérleti díjat fizettek.

Tavaly ünnepelték fennállásának 20. évfordulóját ugyanazzal a darabbal, amivel egykor megnyitott, Slawomir Mrozek Striptease című előadásával. A két évtized alatt olyan színészek léptek fel itt, mint Bán János, Eperjes Károly, Gáspár Sándor, Görög László, Nagy-Kálózy Eszter, Szulák Andrea, Törőcsik Mari, Kerekes Éva, Kulka János és Mácsai Pál.