Gregor Bernadett is leszerződött az Új Színházhoz

2012.05.03. 14:24
Az Új Színház főrendezője, Pozsgai Zsolt szerint a következő évadban többek között Helyey László, Szabó Sipos Barnabás és Ujréti László is fellép az Új Színházban, ahol Csurka István, Wass Albert és Márai darabokat mutatnak majd be.

Pozsgai Zsolt a szinhaz.hu-nak adott interjújából kiderül, hogy távozott a színháztól Földes Eszter, Eperjes Károly, Galkó Balázs, Gáspár Sándor, Hirtling István, Száraz Dénes, Takács Kati és Pokorny Lia, de maradnak és játszanak továbbra is: Bánsági Ildikó, Vass György, Nemes Wanda, Tordai Teri, Derzsi János, Nagy Zoltán, Almási Sándor.

A következő évadban lesznek olyanok, akik főállásban dolgoznak, és olyanok is, akiket évadra vagy darabra szerződtetnek, köztük lesz Bordán Irén, Brunner Márta, Deák Péter kaposvári egyetemi hallgató, Dörner György, Fazekas Zsuzsa, ifj. Farkas Sándor, Gregor Bernadett, Helyey László, Incze József, ifj. Jászai László, Kautzky Armand, Koncz Andrea, Koncz Gábor, Kökényessy Ági, Lux Ádám, Maros Gábor, Papp Attila, Szabó Sipos Barnabás, Szakács Tibor, Szarvas Attila, Tóth Auguszta, Tóth Tamás és Ujréti László.

Májusban Pozsgai Zsolt drámáját, A szűz és szörnyet mutatják be, amit Kautzky Armand rendez, a szereplők pedig Incze József, Ujréti László, Koncz Andrea, ifj. Jászai László és Fazekas Zsuzsa lesznek. De már próbálják Márai A gyertyák csonkig égnek című drámát is Szabó Sipos Barnabással és Helyei Lászlóval a főszerepben, továbbá a Mert a mamának így jó című vígjátékot Dörner Györggyel és Bánsági Ildikóval.

Október 19-én mutatják be Nyírő József A Jézusfaragó ember című művét Szőke István rendezésében. Majd november végén a stúdiószínpadon Ádám Tamás vezényletével Csurka István Deficit című darabját. Pozsgai rendezni is fog, ő viszi színre a Tamási Áron Ábel-trilógiájából készült színpadi művet. A repertoárban lesz majd Németh László Bodnárné, Csurka István A hatodik koporsó, Jókai Mór A bolondok grófja és Wass Albert Funtineli boszorkány című műve.

A korábbi premierek közül tovább játsszák a Földindulást, Páskándi Géza Vendégségét és az Árva Bethlen Kata című előadásukat.