Képregényfesztivál a Millenárison

2012.05.11. 15:39
Kiállításokkal, előadásokkal vetítésekkel és képregényes rögtönzésekkel nyitja kaput szombaton a nemzetközi képregényfesztivál. A helyszín a budapesti Millenáris Teátrum lesz.

Lengyelországot Piotr Kasinski, a lódzi képregényfesztivál igazgatója, valamint Tomasz Tomaszewski és Robert Trojanowski képregényrajzolók képviselik. Az osztrák Radar és Tonto Comics színeiben Simon Haussle, Szlovákiából pedig Radovan Sensel és Batay László, azaz az F_art Comixes csoport vesz részt az eseményen. Az érdeklődők találkozhatnak hazai képregényrajzolókkal és -írókkal, köztük a Korcsmáros Pál-díjas Felvidéki Miklóssal és a fesztivál dizájnját jegyző Fritz Zoltánnal.

A kiadók ezúttal is több újdonsággal (pl. a Walking Dead 4 füzetével) jelentkeznek a fesztiválon, és számos korábbi kiadványt jelentős kedvezménnyel kínálnak. A rendezvény napján a helyszínen három kiállítás is várja a közönséget: a Lipcsei Könyvvásárra készült nemzetközi Comics and Comments-leporellók, a finn kezdeményezésre készült Nordicomics és egy különleges tisztelgés Pókember és társai előtt. Utóbbihoz kapcsolódik egy előadás, ami az idén 50 éves Pókember történetéről szól.