Keressük a legmegdöbbentőbb érettségi tablót

2012.05.29. 11:49

Régen minden rosszabb volt. Az érettségi tablók is. Unalmas, szürke, egyenzakós-matrózblúzos képek készültek unalmas, szürke diákokról és tanáraikról; a csúnyábbak kaptak egy adag retust, aztán egy ügyes kezű mester az összeset felkasírozta egy asztallapra, és mehetett az egész porosodni valamelyik Keravill vagy Vasedény kirakatába, hogy a nyár végére kifakulva megtalálja méltó helyét a gimnázium legsötétebb folyosójának legsötétebb zugában – ott, ahová soha nem süt be a nap.

Ezeknek az időknek vége. A modern számítástechnika vívmányai, a Microsoft Wordben elérhető számtalan jobbnál jobb betűtípus (az obligát Times New Romantól a minden arcra mosolyt csaló Comic Sans Serifig) és a Photoshop viccesebbnél viccesebb filterei (Sketch, sőt Stylize!) friss vért pumpáltak az összes unalmas brosúrába, éttermi étlapba és természetesen az érettségi tablókba is.

Na de idén vajon melyik sikerült a legjobban? Országos versenyt hirdetünk, ahová várjuk a legmegdöbbentőbb, legviccesebb, legeredetibb 2012-es érettségi tablókat. A pályamunkákat szakavatott zsűri értékeli, és a legjobb tízre a közönség is szavazhat majd. Kedvcsinálónak engedjék meg, hogy bemutassuk a budapesti Jerikó Keresztény Humán Gimnázium 12. B osztályának tablóját, amelyen, ha jól értelmezzük, a tanári kar a feltehetően Uj Péterről mintázott Jézus Krisztus képében küzd meg a Sátánnal, vagyis az érettségiző tanulókkal. Szkanderben.

Na, ezt tessék felülmúlni. Ide várjuk a nevezéseket.

jeriko 640