Új megatrilógiával büntetnek Wachowskiék

2012.06.01. 14:31

A Mátrix alkotói nem kispályáznak, a Vulture értesüléseiből összeállított cselekményvázlat szerint ugyanis új filmjük, a Felkelő Jupiter (Jupiter Ascending) egy kozmikus-evolúciós-genetikus science-fiction lesz. A még a castingnál tartó trilógia alapszituációja az, hogy az emberi faj csak a neandervölgyiek szintjén áll az univerzum speciális, állati képességekkel felturbózott lakóihoz képest. A szokásos Wachowski-téma, az emberiség elnyomatása ezúttal is adott lesz, a genetikailag nem annyira spéci embereket azonban a Mátrixtól eltérően ezúttal nem energiatermelésre használják, hanem a nagy kozmikus munkamegosztás jegyében például vécépucolásra.

Ez a munkája a film főhősnőjének is – akit Mila Kunis játszik majd -, de persze a domestostól elszürkült bőre alatt neki is Neo-szintű képességek szunnyadnak majd. A szegény vécépucolónőnek ugyanis hajszálra megegyezik a DNS-szerkezete az Univerzum császárnőjével. Ez az azonosság persze eleinte csak a bajt jelenti neki, hiszen az uralmát féltő Császárnő egy fejvadászt – őt állítólag Channing Tatum fogja alakítani – küld a nyakába. A genetikusan feltápolt fejvadász azonban egy, a nézőket minden bizonnyal a székbe szegező fordulattal beleszeret a Császárnő gén-testvérébe.

Lana és Andy Wachowski a tervek szerint 2014-re fejezik be epikus művüket, mellyel nem titkoltan egy új sci-fi franchise-t akarnak teremteni.  • Hírek
  • Hírek