Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Tényleg elkészül a Deadwood és a Star Wars szerelemgyermeke?

2012.06.06. 10:21

Mi is írtunk már a már a Rick McCallum bábáskodása alatt készülő, élőszereplős Star Wars-sorozatról, melyet alkotója a „Deadwood az űrben” vagy a „Szteroiddal pumpált Birodalom visszavág” jelzőkkel szokott a nyilvánosság előtt hájpolni - de a címe valószínűleg Star Wars: Underworld lesz. A botrányosan lezüllesztett előzmény-trilógiától és a klónháborús gyereksorozattól hasfájást kapott öreg rajongók számára ez akár jó hír is lehetne, de a Slashfilm összeállítása szerint sok problémán kell még keresztülküzdenie magát az amúgy is hányattatott sorsú filmtervnek ahhoz, hogy láthassunk egy olyan Csillagok Háborúját, ahol a jófiúk először lőnek.

Az első probléma – melyet Rick McCallum is elismer – hogy bár nagyon menőn hangzik egy véresebb sorozat ötlete, a producerek mégiscsak szívják a fogukat, mert ez szükségszerűen leszűkíti a potenciális nézők körét is. Ez főleg úgy jelent óriási üzleti kockázatot, hogy egy sci-fi sorozat forgatása közben óriási költségeket emészt fel. Főleg ha abba is belegondolunk, hogy a két órásra tervezett epizódok – melyek tuti nem jönnek majd ki potom 5-6 millió dollárból – együttesen egy minden eddiginél nagyobb és költségesebb projektet adnak ki.

Rick McCallum a Den of Geek oldalon azt nyilatkozta, hogy már 50 órányi forgatókönyve van az asztalfiókban, de arról ellentmondásosan nyilatkozott, hogy ez tulajdonképpen milyen készültségi állapotban leledzik. Azt azonban még ő sem tudja, melyik csatorna karolhatná fel a kezdeményezést, hiszen vagy a reklámok értékesítését szem előtt tartó országos adók, vagy a sokkal nagyobb szabadságot biztosító, de limitált nézőközönséggel bíró kábeladók.

És persze ott van a Star Wars-franchise súlya is. George Lucas ugyan már egy ideje mondogatja, hogy vissza akar vonulni az általa létrehozott filmes-üzleti birodalom irányításától, de azzal McCallum is tisztában van, hogy grandiózus sorozata így is csak Lucas áldásával valósulhat meg. McCallumnak mondjuk biztos nem kell hosszasan kopogtatni a Skywalker Ranch ajtaján, hiszen ő volt a producere a 11 Emmy-díjat besöpört Az ifjú Indiana Jones kalandjainak, illetve 1999 óta nagyjából az összes Lucas-produkciónak is.