Az Acéllövedék főszereplője a Steve Jobs-filmben

2012.06.07. 14:42 Módosítva: 2012.06.07. 16:07

Pörög az Apple-vezér életéről szóló egyik film castingja: a Hollywood Reporter szerdai beszámolója szerint  a Jobs munkacímű független produkcióban Matthew Modine fogja játszani John Sculleyt, akit az Ashton Kutcher által megszemélyesített Steve Jobs 1983-ben vett fel az Apple élére - és aki két évvel később ki is rúgta a cégalapítót. Sculley 1993-ig maradt a cég igazgatója, de inkább egyfajta mumusként írta be magát a cég történetébe.

Matthew Modine, akire leginkább Stanley Kubrick Acéllövedékéből (Full Metal Jacket) emlékezhetünk, már meg is osztotta néhány gondolatot a karakterével kapcsolatban: „Úgy érzem – és szerintem ezzel nem vagyok egyedül -, hogy ha annak idején John Sculley nem rúgta volna ki Steve Jobsot az Appleből, akkor Steve nem indult volna el azon az úton, amin elindult.”

A 2013-ban mozikba kerülő filmet az a Joshua Michael Stern rendezi, akit a 2008-as elnökválasztós Döntő Szavazattal (Swing Vote) tett szert csekélyke ismertségre. A film forgatása állítólag már júniusban megkezdődik, méghozzá abban a Los Alto-i garázsban, ahol Jobs annak idején Steve Wozniak-kal együtt megalapította az Apple-t.