Homárból készül a vattacukor is

2012.06.08. 16:39

Orgonakrém-leves, libamáj fagylalt, homár vattacukor és számos egyéb különleges étel, ital, valamint kulturális program várja a közönséget a Gourmet Fesztiválon péntektől vasárnapig a budapesti Millenáris Parkban.

Magyarország legjobb éttermei, a legjobb borászatok, a legfinomabb pálinkák, sajtok, szalámik, sonkák, mézek, süteménycsodák, kézműves sörök és még sok más gasztrotermék szerepel az idei Gourmet Fesztivál több mint 100 kiállítója (köztük 40 étterem, 40 pincészet, 10 kereskedő és 8 cukrászda) kínálatában.

A szervezők szerint a fesztivál olyan ízeket is elhoz, amelyekkel igazán ritkán lehet találkozni. Lesz például kovászosuborka-nyalóka és mangalica lollipop, az igazi ínyencek orgonakrém-levessel indíthatnak, majd megkóstolhatják a kecskesajtos-almás burgonyafőzeléket.

Az újdonságokat, klasszikusokat, újraértelmezett és kísérleti ételeket kínáló rendezvényen megízlelhető majd a házi tokaji aszús kolbász, a libamáj-fagylalt vagy a homár vattacukor, desszertként pedig akár a borokkal töltött csokibonbon is.

Mindenkinek jár egy pohár Freixenet pezsgő és naponta az első ezer látogató egy lazacos előételt is kap június 8-10 között a fesztiválon. A napi belépő 2900 forint, míg a három napos bérlet 5800  forintért váltható.

D CIM20110602004
Fotó: Czimbal Gyula

Mindezek mellé a látogatók többek között a Balassa, a Bock, a Gere Attila, a Gizella, a Heimann, a Pannonhalmi Apátsági, a Sauska vagy a Szent Tamás Pincészet legjobb borait kortyolhatják, de nem hiányoznak a kínálatból a kézműves sörök és a pálinkák sem.

A kóstolás közben olyan együttesek zenélnek, mint a Kerekes Band, a Balogh Kálmán és a Gipsy Cimbalom Band, a Váczi Eszter Quartett, a Harcsa Veronika Quartett, a Kiscsillag Akusztik, Szalóki Ági vagy a Deladap!.

A Gourmet Fesztivál részletes programja a www.gourmetfesztival.hu honlapon található meg.