Megszűnik a Játékszín

2012.07.18. 10:07
A Budapesti Kamaraszínház után újabb színház zár be végleg. A Játékszín az Emberi Erőforrások Minisztériumától már nem kap támogatást, a befektetők keresése pedig eredménytelenül zárult.

A Játékszínben augusztus elején megkezdi a felszámolást a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. - nyilatkozta a Népszabadságnak Balázsovits Lajos, a színház igazgatója.

Az igazgató szerint a színház eddigi fenntartója, az Emberi Erőforrások Minisztériuma megvonta a támogatást a Játékszíntől, és bár egy ideig szó volt arról, hogy a színház részben magánkézbe kerülhet és így folytathatja működését, erre végül nem kerül sor. A Játékszín augusztus végéig ki tudja fizetni az alkalmazottai bérét.

Mint ismert, a minisztérium még december közepén értesítette a Budapesti Kamaraszínházat és a Játékszínt arról, hogy támogatásukat január 1-től megvonja. Január 25-én azonban módosították döntésüket és közölték, hogy az évad végéig mégis biztosítjáj a két színház működését.

Az őszi évadkezdésre azonban már nem biztosítanak támogatását és úgy tűnik, hogy a Fővárosi Önkormányzattal folytatott színházátadási tárgyalások is kudarccal végződtek. A Budapesti Kamaraszínházról az állami vagyonkezelő március elején úgy döntött, hogy azt végelszámolással, jogutód nélkül megszünteti.