Több e-regény fogyott, mint keménykötésű

2012.07.19. 11:27
Először szárnyalta túl a felnőtt regények elektronikus formátumos forgalma a keménykötésű változatokét az amerikai piacon.

Az e-könyvek népszerűsége 2011-ben több mint a kétszeresére nőtt. Nettó eladásuk 2011-ben már a könyvpiac összforgalmának 15 százalékát tette ki, miközben 2010-ben még csak hat százalékot - közölte jelentésében az Amerikai Kiadók Szövetsége és a könyviparral kapcsolatos tanulmányokat végző munkacsoport közel kétezer kiadótól beérkezett adatok összegzése nyomán.

Az amerikai könyvpiac tavaly az előző évihez képest 2,5 százalékos visszaesést könyvelt el: az összbevétel 27,2 milliárd dollár (6,3 billió forint) volt. Az e-könyveladások azonban tovább erősödtek, és elérték a kétmilliárd dolláros forgalmat.

A jelentés ugyanakkor rámutatott, hogy a kiadók bevételének zöme még mindig a nyomtatott könyvekből származik. A felnőtteknek szóló regények terén azonban tavaly megtörtént az áttörés: először adtak el többet belőlük digitális változatban, mint keménykötésben. Ebben a kategóriában 2010-ben a kiadók nettó eladásainak 13 százalékát tették ki az e-könyvek, 2011-ben ez az arány már elérte a 30 százalékot.  • Hírek
  • Személyi kölcsön