Natalie Wood halála nem baleset volt

2012.08.23. 15:36
31 évvel a színésznő halála után egy, a héten bejelentett hír szerint augusztus 7-én megváltoztatták Natalie Wood halotti bizonyítványát. A halál oka a dokumentumokban eddig véletlenszerű fulladás volt, ezt azonban most fulladásra és egyéb, ismeretlen körülményekre módosították.

A halotti bizonyítvány átírásáról a halottkém hozott döntést, miután a rendőrség tavaly újra nyomozást indított az ügyben. 2011 novemberében azért kezdték újra vizsgálni a halálesetet, mert új információkkal rendelkező személyekkel sikerült felvenni a kapcsolatot. A nyomozást vezető William McSweeney szerint a mostani döntéssel az ügy még egyáltalán nincs lezárva.

Wood 1981-es halála a mai napig is számos kérdést vet fel. A színésznő egy hajókiránduláson halt meg a Catalina szigetnél, a kaliforniai partoktól nem messze. A hajón rajta kívül csak a férje, Robert Wagner, a hajó kapitánya, valamint Christopher Walken tartózkodott, akivel Wood együtt játszott az akkor készülő Agyhalál című filmben.

Az éjszaka folyamán Wood megcsúszott a hajó fedélzetén, majd a vízbe esett és megfulladt. Egy másik hajón egy nő hallotta a színésznő segélykiáltásait, de azok negyed óra múlva elhalkultak. A halottkém később megállapította, hogy Wood sokat ivott a halála előtt.

Az újraindult vizsgálat kapcsán a hajó kapitánya, Dennis Davern még novemberben azt nyilatkozta, hogy hallotta veszekedni Woodot és Wagnert a színésznő eltűnésének estéjén. A rendőrség részben az ő beszámolója miatt is kezdte újra az ügy vizsgálatát. Davern azt is hozzátette, hogy a színésznő férje csak órákkal Wood eltűnése után értesítette a parti őrséget. Wagner önéletrajzi könyvében arról írt, hogy azon az estén Christopher Walkennel vitatkozott, és csak akkor vette észre, hogy felesége eltűnt, amikor aludni indult.

Natalie Wood karrierje gyermekszínészként indult el, 10 éves kora előtt már hat filmben is szerepelt, ezek közül a leghíresebb a Csoda a 34. utcában volt. Legismertebb alakításait a West Side Story-ban és a Haragban a világgal-ban nyújtotta. Háromszor jelölték Oscar-díjra, de sosem kapta meg a kitüntetést.