Norbert, Cintia
12 °C
26 °C
Index - In English In English Eng

Kocsis Zoltán egyelőre nem vezényel

2012.09.24. 20:58
Betegsége miatt nem vezényelheti a Pannon Filharmonikusokat Kocsis Zoltán a zenekar október 25-i pécsi hangversenyén, és a baranyai megyeszékhelyen elmarad a művész december 14-re tervezett zongoraestje.

A Pannon Filharmonikusok közleményben azt írták: október 25-én a Kossuth-díjas karmester, zongoraművész helyett Howard Williams, a Pannon Filharmonikusok egykori vezető karmestere vezényel. A koncert műsora nem változik, az arra megváltott jegyek érvényesek, vagy a vásárlás helyszínén visszaválthatók. Kocsis Zoltán december 14-ére meghirdetett önálló zongoraestje azonban elmarad.

Kocsis Zoltánt, a Nemzeti Filharmonikusok főzeneigazgatóját váratlan megbetegedése miatt múlt hét csütörtökön kórházba szállították, ahol sikeres kardiológiai műtétet végeztek el rajta.

Kovács Géza, az együttes főigazgatója korábban azt közölte, a művész felépülése több hónapot vesz igénybe. A Nemzeti Filharmonikusok ezért a következő hetekben vendégkarmesterek bevonásával tartja meg a vele meghirdetett hangversenyeket. A szeptember 25-i, kedd esti évadnyitó koncertet – műsorán Debussy szimfonikus darabjaival és Bartók A kékszakállú vára című művével – Kovács János Kossuth-díjas karmester vezényli.