Több mint félmillió dollárért keltek el Bonnie és Clyde pisztolyai

2012.10.01. 11:39 Módosítva: 2012.10.01. 14:14
Több mint félmillió dollárért (113 millió forintért) keltek el Bonnie és Clyde pisztolyai egy vasárnapi New Hampshire-i árverésen. Az aukción 137 relikviát bocsátottak kalapács alá, ennek kétharmad része kapcsolódott a gazdasági világválság idején elhíresült bűnözőpároshoz, akiket az őket üldöző rendőrök lőttek le 1934-ben. Az árverésre került két kézifegyver a párnál volt a rendőri akció idején.

A Nashuában lezajlott árverés összbevétele meghaladta az egymillió dollárt. A legmagasabb áron Bonnie Parker 38-as kaliberű, Detective Special pisztolya ment el: megvásárlója 264 ezer dollárt (58 millió forintot) fizetett érte - közölte Bobby Livingstone, az RR Auctions árverési ház alelnöke.

A pisztolyt Bonnie combjához erősítve találták meg, amikor a 13 ember megölése, rablás, emberrablás és autólopás miatt körözött párra egy elhagyott louisianai úton lecsapott a rendőrség, és gyakorlatilag szitává lőtték őket. Clyde Barrow 1911-es 45-ös kaliberű Coltjáért 240 ezer dollárt adtak az aukció során. A legendás párról több film is készült, a leghíresebb 1967-ben Warren Beatty és Faye Dunaway közreműködésével.

A pisztolyok a vasárnap New Hampshire-ben az RR Auction's szervezésében megrendezett Amerikai Gengszterek, Kívülállók és Bűnüldözők elnevezésű árverése során keltek el, de kalapács alá kerültek Al Capone és Baby Face (Babaarcú) Nelson használati tárgyai is.Az aukción olyan tárgyak is részt vettek az árverésen, mint Bonnie sminkes táskája, a tűzpárbajban használt autó egyes elemei, és fényképek a pár életéből.

bc