Iván
9 °C
22 °C

Johnny Depp könyvkiadásra adta a fejét

2012.10.16. 14:13

Johnny Depp, A Karib-tenger kalózai sztárja könyvkiadásba kezd. A színész eddigi listájára a közleménye szerint autentikus, szókimondó és látnoki könyvek kerültek fel, többek között egy izgalmas Bob Dylan-kötet.

A művész produkciós cégének nevét viselő Infinitum Nihil (Semmi sem örök) kiadó a HarperCollins Publishers leányvállalataként kezdi meg tevékenységét. Depp hétfői közleményében úgy fogalmazott: olyan könyveket keres, amelyek érdemesek a figyelemre, megérik a rájuk fordított időt - különben pedig valószínűleg sohasem kerülnének nyomtatásba.

Az új vállalkozás 2015-re tervezi a The Unraveled Tales of Bob Dylan című életrajzi kötet megjelentetését, amely részben Douglas Brinkleynek az énekessel készített interjúin alapul. Dylan szívélyesen és előzékenyen viselkedett, amikor megkeresték - árulta el a történész, hozzáfűzve, hogy rá és Deppre kamaszkoruk óta nagy hatással volt Dylan zenéje.

Az énekes az új kiadó segítségére lesz egy másik kötet szerkesztésében is. Az 1967-ben elhunyt folkzenész, Woody Guthrie 1947-ben írt, ám csak a közelmúltban előkerült House of Earth című kéziratát készítik elő megjelenésre.

Depp számára nem újdonság a könyvkiadás világa, hiszen barátja volt a 2005-ben elhunyt Hunter S. Thompson írónak. A sztár az író műveiből készült két filmes adaptációban, a Rumnaplóban, valamit a Félelem és reszketés Los Angelesben című filmben is szerepelt. Brinkley az író irodalmi hagyatékának rendezőjeként került kapcsolatba Depp-pel.