Liz Taylor a legjobban kereső halott

2012.10.25. 12:17
Michael Jackson már csak a második, de Elvis Presley is dollármilliókat termel még mindig az örökösöknek és a jogtulajdonosoknak.

Elizabeth Taylor bevétele volt a legmagasabb az elmúlt évben az elhunyt hírességek sorában. A Forbes magazin listája szerint a színésznő hagyatéka 210 millió dollárral (45 milliárd forinttal) gazdagodott.

A bevétel főként a tavaly 79 évesen elhunyt hollywoodi díva csodás ékszereinek, jelmezeinek és műkincseinek árveréséből származott. Ezen kívül 75 millió dollárt jövedelmezett White Diamonds márkanevű parfümjének forgalmazása, továbbá a filmjei után járó részesedése sem volt csekély: a Kleopátra sikere után a filmcsillag tíz százalékot kért produkciói bevételéből - ismertette szerdán az üzleti magazin.

A korábbi listavezető a 2009-ben elhunyt Michael Jackson volt, aki az idei rangsorban a második helyre szorult 145 millió dolláros (31 milliárd forintnyi) bevétellel. A Forbes szerint jövőre fordulhat a kocka, mivel a Jackson-hagyaték nagyobb összegre számíthat a néhai sztár új zenei kiadványainak forgalmából és egyéb forrásokból.

A harmadik helyet Elvis Presley foglalta el 55 millió dolláros jövedelemmel. Az első öt közé még Charles Schultz képregényrajzoló, Snoopy alkotója (37 millió dollár) és Bob Marley reggae-sztár (17 millió dollár) jutott be.

A Forbes listáján szereplő 13 halott híresség ez elmúlt 12 hónapban összesen 532,5 millió dollárt (átszámítva 114 milliárd forintot) keresett.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport