Felix Baumgartner Bambi-díjat kapott

2012.11.18. 19:06

Megkapja a német média Oscarjaként emlegetett Bambi-díjat Felix Baumgartner osztrák extrémsportoló, aki az indoklás szerint globális médiaeseményt hajtott végre és lehetségessé tette a lehetetlent azzal, hogy 39 kilométeres magasságból ugrott ki ejtőernyővel október 14-én.

A Focus című német hírmagazin hétvégi értesülése szerint a 43 éves ejtőernyős a Millennium kategóriában kapja meg a legrégebbi német médiadíjat, amelyet 1948 óta ítél oda a Burda Kiadó a legkülönbözőbb kategóriákban.

"Előtte senki más nem ugrott ki ilyen magasságból, senki más nem zuhant nagyobbat szabadesésben, és senki ilyen sebességgel: Felix Baumgartner megvalósította a látszólag megvalósíthatatlant azzal, hogy a sztratoszférából ugrott vissza a Földre" - olvasható az indoklásban.

A zsűri szerint Baumgartner ugrása olyan globális médiaesemény volt, amilyenre nemzedékek óta, az 1969-es holdraszállás óta nem volt példa: szerte a világban több mint 200 tévécsatorna közvetítette élőben az ugrását, és csak a YouTube videomegosztó portálon nyolcmillióan kísérték figyelemmel az eseményt.

A Bambi első kitüntetettje Rökk Marika magyar származású primadonna és filmszínésznő volt, és a hagyomány szerint az ő kislánya nevezte el az őzet ábrázoló díjat Bambinak Felix Salten mesekönyvének címszereplője alapján.