Az MTVA feljelenti a Kunigunda úti demonstrálókat

2012.11.20. 16:28

Büntetőfeljelentést tesz, és több mint fél tucat eljárást indít a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) a Kunigunda úti gyártóbázisa előtt hétfőn és kedden történtek miatt - tájékoztatta közleményében a szervezet sajtóirodája.

A Nagy Navarro Balázs vezette demonstrálók ellen garázdaság és rendzavarás szabálysértése, rágalmazás, becsületsértés, jó hírnév megsértése, gyülekezési joggal való visszaélés és köztisztasági szabálysértések tárgykörben fordul az MTVA a Fővárosi Törvényszékhez és egyéb érintett hatóságokhoz.

A Kunigunda úti gyártóbázis előtt demonstrálók szintén büntetőfeljelentést tettek a hétfői események miatt, mert állításuk szerint erőszakosan léptek fel ellenük a biztonsági emberek - ezt Nagy Navarro Balázs, a Televíziósok és Filmkészítők Független Szakszervezetének (TFSZ) alelnöke közölte hétfő este, miután az MTVA közleményben tudatta, hogy kültéri fotókiállítást rendez be az épület B portájánál, ott, ahová másfél hete költöztek át a demonstrálók.

Nagy Navarro Balázs keddi sajtótájékoztatóján közölte, hogy a helyszínre kihívott rendőrök intézkedésének elmaradása miatt is panaszt fognak tenni.

Ellenzéki politikusok is megjelentek hétfő késő este az MTVA épületénél csatlakozva egy időre az ott demonstrálókhoz; a helyszínre érkezett rendőrök több embert igazoltattak. Az MTVA szerint a helyszínen nem történt fizikai erőszak.