Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

Jude Law kulturális vandalizmussal vádolja a brit kormányt

2012.12.04. 09:47
A színészt elkeseríti, hogy csökkentik az állami iskolák művészeti programjainak támogatását.

Jude Law filmszínész kulturális vandalizmussal vádolta a brit kormányt a Turner-díj átadó ünnepségén Londonban. Law éppen Elizabeth Price videóművésznek adta át a mintegy 9 millió forintos díjat (£25,000), amikor beszédében a kormánykoalíció ostorozta, a művészetek támogatásának csökkentése miatt. Law attól tart, hogy egyre kevesebb iskolában lesznek olyan prpgramok, amik a művészetekre irányítják a tanulók figyelmét, köszönhetően a "kormány kulturális vandalizmusának".

A díjat átvevő Price egyetértett Law véleményével és megjegyezte, hogy támogatás nélkül ő sem jutott volna el odáig, hogy díjazzák. "Nagyon elkeserítő azt hallani, hogy egyesek el sem tudják képzelni az életüket művészként, mert az állami iskolákban nincsenek olyan lehetőségeik, mint korábban másoknak megadadtak."

A Turner-díjat minden évben egy olyan, 50 év alatti művész kapja, aki valamelyik vizuális műfajban alkotott kiemelkedőt. (via DigitalSpy)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek