A Klubrádió négy napot kapott az NMHH-tól

2012.12.19. 19:32

Mindössze négy munkanapja van a Klubrádiónak arra, hogy megtámadja a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának szerdai határozatát, amelyben visszavonta a budapesti 95,3 MHz-es frekvenciára kiírt pályázatot egy évvel ezelőtt lezáró döntését.

A Kubrádió vezérigazgatója, Arató András elmondta: a hatóság szerda délután fél ötkor kézbesítette határozatát a Klubrádiónak, amelyben az szerepel, hogy a hatóság ismét kizárta a 95,3 MHz-es frekvencia összes pályázóját, és a folyamatot eredménytelennek nyilvánította.

A vezérigazgató hozzátette: mivel a határozat ellen csak 15 napon belül lehet fellebbezni a Fővárosi Ítélőtáblánál, annak elmulasztásával a jog elvész, a rádiónak valójában négy munkanapja van a fellebbezés megtételére.

„A médiatanács gyakorlata, hogy az ilyen határozatokat karácsony előtt kézbesíti" – mondta Arató.

Lassan egy éve ideiglenes

A Klubrádió engedélye a 95,3 MHz-es budapesti frekvenciára tavaly februárban járt le, azóta működik ideiglenes, hatvannapos jogosultsággal. Az NMHH Médiatanácsa tavaly nyáron pályáztatta meg a hullámhosszt, 2011 decemberében pedig az Autórádiót nyilvánította nyertesnek, ám a Klubrádió a döntést megtámadta, a bíróság pedig alaki okok miatt kizárta az Autórádiót a pályázatból.

Azóta több bírósági döntés született az ügyben, amelyeket a hatóság ellentmondásosnak ítélt, és megállapította, hogy azok alapján nem tudja jogszerűen lezárni az ügyet, ezért az ügyészséghez fordult. Az NMHH médiatanácsa szóvivői irodájának szerdai tájékoztatása szerint az ügyészség azt közölte: a médiatanácsnak lehetősége van a pályázatot lezáró döntésének visszavonására. A hatóság tudatta azt is: a szerdai döntés nem érinti a Klubrádió működési feltételeit.