Százezren látták eddig a Cézanne-kiállítást

2013.01.05. 13:51

A Cézanne-kiállítás százezredik látogatóját köszöntötték szombat délelőtt Budapesten, a Szépművészeti Múzeumban. A szerencsés vendég, Tóth Tibor családjával Szombathelyről érkezett a tárlatra, és most már egy évig ingyen látogathatja a Szépművészeti és a Magyar Nemzeti Galéria kiállításait és egy kétszemélyes vacsorán is részt vehet majd.

A múzeum felhívta a figyelmet arra, hogy a Cézanne-tárlatról nemcsak Magyarországon, hanem külföldön is csupa pozitív kritikát írtak többek között a Wall Street Journal, az Art Daily, az El País és a Neue Zürcher Zeitung hasábjain is. A külföldi elismerések mellett a berlini, brüsszeli, bécsi és londoni reklámkampány is hozzájárult ahhoz, hogy a látogatók csaknem egyharmada külföldről érkezett.

A francia posztimpresszionista Cézanne száz művét felvonultató kiállítás a festő régi mesterekhez fűződő viszonyáról és a klasszikus képzőművészet megújításában játszott szerepéről kíván áttekintést adni, 40 olyan művet is bemutatva, amelynek alkotói (Luca Signorelli, Raffaello, Michelangelo, Poussin, Chardin, Goya, Delacroix és Courbet) nagy hatással voltak Cézanne művészetére. A Cézanne és a múlt - hagyomány és alkotóerő című kiállítás február 17-ig látható.