Új borítókkal jelentek meg Orwell fő művei

2013.01.08. 10:53
George Orwell öt könyvét jelentette meg újra a Penguin kiadó, melyekhez David Pearson dizájner tervezett borítókat. Pearson borítói a regények hangulatára és témájára reflektálnak.

Újradizájnolt borítókkal jelentette meg a napokban George Orwell öt művét a Penguin Kiadó. A borítóterveket készítő David Pearson dizájner megpróbálta minden borítón a könyv témáját és hangulatát visszaadni, mely a kritikusok szerint sikerült is neki. Az elismerő kritikákkal illetett tervek közül kiemelkedik az 1984 című regény borítója, - melynek eredeti, angol címében betűkkel kiírva szerepel az évszám, - amin a szerző és a cím neve is alig olvashatóan, sötétszürkével áthúzva látható  - egyértelműen a cenzúra érzetét keltve.

img 8587569 0

Szintén feltűnőre, ugyanakkor vidámra sikerült az Állatfarm borítója is, mely a régi rajzfilmek világát idézi fel, és új borítót kapott Orwell első munkája, az 1933-ban megjelent Csavargóként Párizsban és Londonban című könyv is. Újra megjelent a szerző spanyol polgárháborúban szerzett személyes élményein alapuló műve, a Hódolat Katalóniának, melynek újragondolt borítója a menetelő katonákat idézi fel, és a kiadott könyvek között van még Orwell a Politika és az angol nyelv című esszéje is.