Koronavírus adatok

2022. jan. 17.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Antal, Antónia
-3 °C
6 °C

Megerőszakolta lányát Klaus Kinski

2013.01.09. 18:11
Szexuális zaklatással vádolja az 1991-ben elhunyt világhírű színészt, Klaus Kinskit legidősebb lánya, Pola, aki hamarosan megjelenő könyvében tárja fel családjának titkait.

A Stern című német közéleti-politikai magazinnak adott interjújában Pola Kinski arról beszélt, hogy 5 és 19 éves kora között rendszeresen el kellett szenvednie apja zaklatását.

"Semmi sem gátolta meg, az sem, ha gyakran megvédtem magam és azt mondtam, nem akarom. Mindegy volt neki. Egyszerűen elvette, amit akart" - mondta Pola Kinski a lap csütörtöki számában megjelenő interjúban, amelyből szerdán tettek közzé részleteket.

Pola Kinski saját bevallása szerint azért is írta meg a könyvet, hogy szembeszálljon apjának mindenütt jelenlévő istenítésével. "Nem akarom többé azt hallani: Az apád! Szuper! Egy zseni! Mindig rajongtam érte! Amióta meghalt, egyre rosszabb ez az egész" - fogalmazott.
A 60 éves Pola Kinski úgy vélekedett, apja színészként is "ugyanolyan volt, mint otthon", vagyis "sohasem tisztelt másokat".

A világhírű színész legidősebb lánya hároméves volt, amikor szülei elváltak. Pola anyjával, az énekes Gislinde Kühlbeckkel maradt, amikor azonban a nő megismerkedett valakivel, a gyerek úgy érezte, nem szeretik. Apja ezt kihasználva kezdte őt molesztálni, magával vitte Berlinbe, Rómába vagy éppen Madridba. Ordibált vele, a falnak lökte, megerőszakolta. Később luxussal árasztotta el - derült ki az interjúból.

Pola Kinski úgy fogalmazott, egész gyerekkora az apja kitöréseitől való félelemben telt. Felnőttként ő is színész lett, igen korán nagy sikereket ért el színházi munkájával, de hamar felhagyott ezzel a hivatással.

Klaus Kinskit másik lánya, Nastassja is követte a pályán.  • Vennék
  • Hírek