Karl Lagerfeld kiállt a melegházasságért

2013.01.22. 18:38

Divatbemutatójával jelezte Karl Lagerfeld, hogy támogatja az azonos neműek házasságkötését. A világhírű tervező két menyasszonyt küldött párban a kifutóra párizsi showjának végén. A két modell haute couture menyasszonyi ruhát viselt a párizsi divathéten. A Grand Palais-ban tartott bemutatón, a manökeneket Lagerfeld fiatal unokaöccse kísérte.

„Nem is értem ezt a vitát. Franciaországban az állam és az egyház már 1904-ben szétvált” – mondta a divatcézár a keddi bemutató utáni sajtótájékoztatón. A német születésű tervező kikelt a vallás általa vélelmezett intoleranciája ellen is. „Azok, akik szent vallási egyesítést akarnak, megkaphatják a templomban, katedrálisban, zsinagógában vagy mecsetben” – mondta el a véleményét Lagerfeld. Azt viszont ellenzi, hogy meleg párok gyereket fogadhassanak örökbe.

Franciaországban az utóbbi hetekben megsokszorozódtak az azonos neműek házasságkötése elleni és az amelletti tüntetések, miután a szocialista kormány nemrég nyilvánosságra hozott egy törvényjavaslatot a melegházasságokról.