no

Egy macska lett az új Monopoly-figura

2013.02.07. 11:02
Gyűszű, bakancs, kutya, csatahajó, versenyautó, talicska, cilinder és vasaló. Az ötvenes évek óta ezekkel a figurákkal játszották a Monopoly-t, a világ legnagyobb példányszámban eladott társasjátékát. Az eredeti szettben a kutya és a talicska nem szerepelt, idén pedig a vasalót cseréli le a gyártó - egy macskára.

Az ingatlankereskedelemre alapuló, klasszikus társasjátékon utoljára 2011-ben alakítottak nagyot, ekkor jelent meg a Monopoly Live, amiben a játékmenetet számítógép vezérli, nincs kockadobás, és csalás vagy dugipénz sem. A játéktér közepére leállított torony infra szeme mindent lát, a papírpénzt pedig bakkártya váltotta fel, viszont maradtak a játékfigurák, melyek közül most a vasalót örökre száműzték.

Screen Shot 2013-02-07 at 9.51.56 AM.png

A cég a Facebookon szavaztatta meg a játékosokat, hogy melyik figurát kellene lecserélni, és mire. A vasaló 7,6 százalékos aránnyal lett a legnépszerűtlenebb, így kihúzták a játékból, utódja pedig egy macska, egy robot, egy helikopter, egy gitár és egy gyémántgyűrű közül került ki. A kampányt végig nagy figyelem övezte, olyan cégek, mint a Chevrolet, a Duracell, a Tropicana  vagy a Playskool is beszálltak, és a márkáikra legjobban emlékeztető figura mellé gyűjtötték a szavazatokat.

Robot

A végén a macska a szavazatok 31 százalékát nyerte el, kvázi igazolva azt az alaptételt, hogy az internetet pornóra és főleg macskás képek terjesztésére használja az emberiség. A második helyre 27 százalékkal futott be a bajszos robot, ami nagyságrendekkel viccesebb volt, mint a macska, de ez hidegen hagyta az internetes szavazókat. Az új figurát 2013 nyarától érdemes keresni a dobozokban.