Felmenthetik L. Simon Lászlót

2013.02.12. 09:26 Módosítva: 2013.02.12. 09:29
A Népszabadság kormányközeli forrásra hivatkozva azt írja, hogy Balog Zoltán kultúráért is felelős miniszter jelezte L. Simon László kulturális államtitkárnak, hogy megrendült benne a bizalma.

Az emberi erőforrás miniszter bizalma megrendült a kulturális államtitkárban, ezért L. Simon László a felmentés határán áll - tudta meg a Népszabadság a miniszterelnökhöz közeli forrásból.

Balog Zoltán állítólag nem hivatalosan már jelezte az államtitkárnak a felmentés szándékát. A napilap szerint bár a tárcánál elismerik L. Simon László tájékozottságát a kulturális szcénában, ám nem veszik jó néven, hogy bár megszavazta a Magyar Művészeti Akadémiáról szóló törvényt, de megvan a magánvéleménye Fekete Györgyről.

L. Simon a hírek szerint nem tud azonosulni a hivatalos kultúrpolitikával, ezért rendült meg benne a bizalom. A kulturális államtitkár hétfőn még részt vett az államtitkári értekezleten.

Az Indexnek egyelőre nem sikerült elérnie L. Simon Lászlót, hogy reagáltassa a Népszabadság értesüléseire. Az EMMI egyelőre nem reagált hivatalosan a napilap értesüléseire.