Nem perli a kórházat Kézdy György családja

2013.02.12. 14:23 Módosítva: 2013.02.12. 14:26
Az Uzsoki utcai kórház a család kérésére sajtóközleményben közölte, hogy a szombatra virradó éjszaka meghalt Kézdy György családja nem kíván pert indítani a kórház ellen.

A keddi Bors azt írta, hogy a kórházban öngyilkosságot elkövető Kézdy György színész halála miatt kártérítési pert indíthat a családhat, amennyiben bebizonyosodik, hogy a kórház személyzetét felelősség terheli a tragikus eset miatt. A Blikk szerint pedig, ha kiderül, hogy valaki mulasztott, vagy a kórházban szabályszegés történt, büntetőeljárást is indíthatnak.

Az Uzsoki utcai kórház a család kérésére közleményt adott ki, amely szerint "Kézdy Gyögy családja nem kíván a kórházzal szemben peres eljárásba bocsátkozni, mivel egyértelműen elveti annak a lehetőségét, hogy a művész úr haláláért a kórház a felelős. Ezt a szándékukat írásban is rögzítették. Maximálisan meg voltak elégedve a kórházban dolgozó kollégák szakmai és emberi hozzáállásával, s ezt nyilvánosan is köszönik".

Mint ismert, a Szomszédok Virágh doktora egy fertőzés miatt feküdt az Uzsoki utcai kórházban, ahol szombatra virradó éjszaka kivetette magát a harmadik emeleti ablakból. Kézdy György február 14-én lett volna 77 éves.

A színész temetése február 17-én, vasárnap 10 óra 30 perckor lesz a Kozma utcai zsidó temetőben. A búcsúzókat arra kérik, hogy a zsidó hagyományoknak megfelelően vigyenek magukkal egy kavicsot Kézdy György sírjához.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport