no

MC Hammert letartóztatták

2013.02.24. 11:59

A hiphop veterán MC Hammer szombaton a Twitteren kezdte el elmesélni, szerinte hogyan is történt csütörtöki letartóztatása. A CNN beszámolójából kiderül, hogy a rendőri intézkedés akadályozása miatt előállított rapper rasszista felhangokba és egy kövér plázarendőrbe is belefutott.

Hammert csütörtök este állították elő, amiért nem volt hajlandó együttműködni a rendőrséggel. A hivatalos rendőrségi közlemény szerint Hammer lejárt forgalmival vezetett autót, a papír ráadásul nem is az ő nevére volt kiállítva. Az Oakland államban található dublini rendőrség szóvivője szerint Hammer, miután megkérdezték tőle, hogy ki az autó regisztrált tulajdonosa, vitatkozni kezdett, és megtagadta a válaszadást. Végül rendőrségi intézkedés akadályozása miatt vették őrizetbe.

Szombaton Hammer Twitter-csatornáján próbálta árnyalni a történteket. Mint írta, egy "pufi, elvis külsejű csávó kezdte el tapogatni a kocsim ablakát. Leengedtem az ablakot, ekkor azt kérdezte: próbaidőn vagy, vagy feltételesen szabadlábon?" A folytatásban arról ír, hogy a rendőr intézkedése sem ment zökkenőmentesen: "amikor átnyújtottam neki az igazolványom, megpróbált kirángatni az autóból, de elfejeltette hogy állandó fánkdiétán van"

“addig komikus volt az egész, amíg elő nem vette a fegyverét, meg nem fújta a sípját és el nem kezdett segítségért kiáltani (Plázarendőr)!!! De biztosak lehettek benne, veszélyes volt” – fejezte be a történetet Hammer.

Az ötven éves rappert óvadék ellenében engedték szabadlábra. Tárgyalása a jövő hónapban lesz. A rendőrségi közlemény szerint sem kábítószeres, sem alkoholos befolyásoltság gyanúja nem merült fel vele szemben.

Egy későbbi twittjében Hammer még folytatta az eset értékelését: “egyetlen veszélyesebb dolog van egy fegyveres ijedt embernél. Az egy ijedt ember feladattal, fegyverrel és jelvénnyel” Majd hozzátette: “most már válaszolok a kérdésére. személyes meggyőződése ellenére, nem minden színes bőrű ember van próbaidőn vagy feltételes szabadlábon, kövér srác!” Végül azt tette hozzá mindehhez, hogy letartóztatása sok tanulsággal járt a számára, felnyitotta a szemét.

A kilencvenes években világsztárnak számító rapper legutóbb novemberben tűnt fel, akkor a dél-korai Psy társaságában adta elő a Gangman Style-t.