Főigazgató nélkül a Ludwig Múzeum

2013.03.01. 11:21
Bencsik Barnabás kinevezését visszavonta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), de vezetői pályázatot elfelejtettek kiírni.

A főigazgató mandátuma február 28-án lejárt, a fenntartónak ki kellett volna írnia a vezetői pályázatot, ám ezt nem tette meg, írja az artportal.hu. A művészeti lap információi szerint a minisztérium Bencsiket személy szerint nem értesítette arról, hogy állása megszűnt, csak a gazdasági igazgatónak küldött levél másolatát kapta meg. Őt azért értesítették az ügyben, mert átmenetileg ő veszi át Bencsik főigazgatói jogkörét. Egyelőre nem tudni, a tárca mikor ír ki pályázatot, már ha egyáltalán ez szándékában lenne.

L. Simon László, nemrég meneszett államtitkár ezzel kapcsolatban korábban nyilatkozta, hogy a pályázat szövege elkészült, sőt, alá is írta, de az valamiért nem jelent  még meg. Azt, hogy a táca miért nem kívánja meghosszabbítani a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeumot 2008 óta a szakma elismerése mellett irányító Bencsik mandátumát, nem tudni, mint ahogy azt sem, Bencsik elindul-e majd a pályázaton, már ha azt egyszer kiírják.