Negyvenezerért árulják a Nemzeti Színház jegyeit

2013.03.04. 23:45
Hétfőn kezdődött a Nemzeti Színház áprilisi előadásainak jegyárusítása, azonban nem bírta a színház szervere a rohamot. A színház pénztárainál újra sorok kígyóztak, a Vaterán pedig negyvenezer forintért árulnak jegyeket.

A nol.hu szerint reggel tíz órakor összeomlott a Nemzeti Színház szervere a rohamtól. A lapnak nyilatkozó Gálos Orsolya sajtófőnök szerint "ez természetes, nincs az a szerver, ami kibírná a 18 ezres rohamot".

A Nemzeti épülete előtt is kanyargott a sor délelőtt, ahol sorszámot osztottak és két pénztárat is megnyitottak, még mozgó büfét is telepítettek a földszintre. Márciustól limitálták az előadásonként vásárolható jegyek számát az esélyegyenlőség jegyében: mindenki egy estére maximum négy belépőt vehet. Azért döntöttek így, mert februárban előfordult, hogy valaki online egy egész sort lefoglalt.

A Nemzeti előadásaiért már január végén is roham indult, akkor az Andrássy úti jegyiroda előtt kígyózott a sor, és a szerver is felmondta a szolgálatot. A fokozott érdeklődés hátterében az áll, hogy Alföldi Róbert már csak június 30-ig vezeti a teátrumot, és jónéhány előadás valószínűleg lekerül majd a repertoárról.

A nol.hu összeállítása szerint a jegyüzérek tetemes felárral kínálják a Vaterán és a TeszVeszen a nemzetis jegyeket. A kikiáltási ár általában nem nagyon tér el a valós ártól: 6000 forint két jegyért a keddre szóló Amphitryon-produkcióra, a villámár, amiért azonnal el lehet vinni már negyvenezer forint. A Vadászjelenetek Alsó-Bajorországból kikiáltási ára: 10 ezer forint, a villámár ennek a háromszorosa két jegyért. A Hazafit nekünk című produkcióra szintén ennyiért árulják a belépőt, mikor ez a színházban darabonként 3500 forint, azaz 7000 a kettő. Egyedül a Három nővérre adnak korrekt áron: 5 ezerért két belépőt.

Gálos Orsolya elmondta: nem örülnek a jegyüzéreknek, de mint kiderült, sajnos nem tudnak ellenük tenni semmit, nincs hozzá jogi eszközük.