Elkapkodták a jegyeket az Alföldi-féle István, a királyra

MTI/Index
2013.03.05. 13:53 Módosítva: 2013.03.05. 13:56
Újabb előadást hirdettek meg a Szegedi Szabadtéri Játékok idei záróprodukciójából, az István, a királyból, mert a korábban tervezett két előadásra már majdnem az összes jegy elkelt.

A nagy érdeklődés miatt az István, a király újabb előadását hirdette meg a Szegedi Szabadtéri Játékok augusztus 20-ra, a korábban a műsorban szereplő augusztus 17-i és 18-i mellett. Erre azért volt szükség, mert hamar elkapkodták a meghirdetett előadására a belépőket. A jó helyekre – a bérleteken kívül – szinte lehetetlen jegyet szerezni. A fesztivál menedzsmentje ezért döntött egy harmadik előadás mellett. A harmincéves jubileumát ünneplő rockoperát augusztus 20-án is láthatja a Dóm téri közönség.

Alföldi Róbert már most kész koncepcióval rendelkezik, Menczel Róbert díszlet-, Nagy Fruzsina jelmeztervezővel és Vörös Róbert dramaturggal már bemutatták elképzeléseiket a két szerzőnek. Szörényi Levente és Bródy János elfogadták a koncepciót. A nemzeti rockoperát új szereplőgárdával, látványvilággal mutatják be. Az 1983. augusztusi ősbemutató harmincadik évfordulójához kapcsolódó jubileumi produkció különlegessége, hogy a darabot először játsszák élőzenével, hatvantagú zenekarral.

Nem ez az egyetlen Alföldi Róberthez fűződő produkció, ami iránt hatalmas az érdeklődés. Hétfőn kezdődött a Nemzeti Színház áprilisi előadásainak jegyárusítása, azonban a színház szervere nem bírta a rohamot. A színház pénztárainál újra sorok kígyóztak, a Vaterán pedig negyvenezer forintért árulnak jegyeket.

A Nemzeti előadásaiért már január végén is roham indult. A fokozott érdeklődés hátterében az áll, hogy Alföldi Róbert már csak június 30-ig vezeti a teátrumot, és jónéhány előadás valószínűleg lekerül majd a műsorról.