Eladó Bob Hope betongomba háza

2013.03.06. 12:38
A John Lautner tervezte üveg-beton műremek először kerül a ingatlanpiacra 1979-es megépülése óta.

Igazi ritkaság került az amerikai ingatlanpiacra, eladó ugyanis Bob Hope egyedi háza, ami igazi építészeti műremek. Az angol származású komikus különleges gombaformájú villáját még sosem árulták, Hope lakott benne a felépülése óta egészen 2003-as haláláig. Az 50 millió dollárért árult hatalmas otthont egy híres amerikai építész, John Lautner tervezte a sztárnak 1979-ben, aki maga is az modern építészet megszállottja volt.

Bob Hope nem aprózta el a dolgokat a 6 hálószoba mellett állítólag 12 fürdőszoba is van házban. A ház fő erőssége a kilátás, a San Jacinto hegyre épített otthon lenyűgöző kilátással rendelkezik a környező hegyekre és a Coachella völgyre. A 2000 négyzetméteres ház nem csak gyönyörű és otthonos, de unatkozni sem lehet benne, a hatalmas kertben úszómedence, tó, teniszpálya és tűzrakó található.

Hope felesége Dolores 2011-ben halt meg, és a lányuk tavaly már kiárusította egy másik, Los Angeles melletti házuk berendezéseit. Bár a ház lenyűgöző, maga az építész sosem szerette igazán, mert szerinte Hope túlzottan rányomta az ízlését. Nem volt megelégedve a berendezéssel sem, szerinte ugyanis Hope bútorai nem illenek a házhoz.