Cipőnek kommunista temetése volt

2013.03.26. 09:52
Az énekes kérésének megfelelően a nyilvános szertartás után a családtagok és a közeli barátok visszamentek a sírhoz, gyertyát gyújtottak és lejátszották a szovjet himnuszt.

Pénteken több ezren vettek részt a Republic énekese, Bódi László, becenevén Cipő temetésén a kistarcsai temetőben. A Blikk információi szerint az énekes nem ilyen búcsúztatót szeretett volna, ezért később volt egy második szertartás is. A lap úgy tudja, hogy Cipő családtagjai és legközelebbi barátai visszamentek a sírhoz, és teljesítették az énekes utolsó kívánságát.

"Cipő élete utolsó időszakában folyamatosan arról beszélt, hogy kommunista hangulatú temetést szeretne magának. Azt kérte, ne pap búcsúztassa, ne is vegyen részt a ceremóniában egyházi személy" - idézik név nélkül az egyik családtagot, aki azt is elmondta, hogy Cipő azt kérte, hogy miközben a földbe helyezik, a szovjet himnusz szóljon.

"Nem akart egyházi liturgiát. Bár a katonaság után megkeresztelkedett, sőt egy évig, kíváncsiságból még teológiát is tanult, végeredményben erősen ateista ember volt. Ráadásul nem is baloldalinak, hanem kommunistának vallotta magát. Ez nem szélsőséges nézeteket jelentett nála, hanem azt, hogy ha neki vannak javai, akkor másnak is legyenek" - mondta a lapnak Cipő egyik barátja.


A kérésnek megfelelően pénteken este a családtagok és barátok a nyilvános temetés után gyertyát gyújtottak és lejátszották a szovjet himnuszt. "Valóban visszamentünk a sírhoz. Megvártuk, amíg a tömeg eloszlik és elmennek az emberek, aztán elbúcsúztunk tőle úgy is, ahogyan ő szerette volna. Körülbelül tízen lehettünk, körbeálltuk a sírt, és betettük a nagypapája CD-jét, amelyről a volt szovjet himnusz szólt. Mindenki tudta, ez fontos számára, ugyanis 15 éves koráig szovjet állampolgár volt, és ezt büszkén vállalta. Úgy akartuk elbúcsúztatni, ahogyan ő szerette volna" - erősítette meg Musa Ábel, Cipő testvérének fia.