Nagy Zsoltnak sincs helye a Nemzetiben

2013.04.03. 11:03
A színész két éve szerződött a Nemzeti Színházhoz, most mennie kell, mert az új igazgató, Vidnyánszky Attila nem látja a helyét a társulatban. Nagy szerint mindenki áldozatnak érzi magát, az is, aki marad, és az is, aki nem.

"Lejárt a szerződésem, és Attila nem újította meg. Bementem hozzá, és ő felajánlotta, hogy beszéljek előbb én, ha akarok. Mondtam, hogy végül is te vagy az igazgató, mondd el, hogy mit szeretnél, és majd vagy csatlakozom hozzá, vagy nem. Elmondta, hogy szakmailag nem tud mit kifogásolni bennem, nem szakmai okokból küld el, hanem azért, mert azt gondolja, hogy amit ő itt fel akar építeni, azt én nem fogom tudni képviselni és közvetíteni a nézők felé" - mesélte a színész a magyarnarancs.hu-nak. Elmondása szerint Vidnyánszky Attila arról nem beszélt, hogy mit kellene képviselni a nézők felé.

Nagy Zsolt, akit az HBO Terápia című sorozatában is láthattunk, hozzátette, hogy egyébként is el szeretett volna jönni a színházból, mert különben olyan külső munkákról maradt volna le, amiket nagyon szeretett volna megcsinálni. "Ha Robi maradt volna az igazgató, még akkor is nehéz kérdés lett volna, hogy elfogadjam-e az ajánlatát" - magyarázta. A színház leköszönő igazgatója, Alföldi Róbert június végéig vezeti a Nemzetit.

Nagy Zsolt szerint most van egy furcsa feszültség a színházban, de elég kulturáltan kezelik a helyzetet. Úgy látja, hogy mindenki áldozatnak érzi magát, az is, aki marad, és az is, aki nem. Ahogy arról az Index többször beszámolt, a színházat biztosan elhagyja többek között Kulka János, László Zsolt, Szabó Kimmel Tamás, Péterfy Bori, Molnár Piroska. A maradók között van Bodrogi Gyula, Törőcsik Mari, Blaskó Péter és Szarvas József.