Huba
19 °C
33 °C

Újra lesz Színházak éjszakája Budapesten

2013.04.04. 17:17
A Fővárosi Önkormányzat 14 színházában május 4-én délutántól hajnalig várják a közönséget különleges eseményekkel.

Második alkalommal rendezik meg a Színházak éjszakáját Budapesten: a Fővárosi Önkormányzat 14 színházában május 4-én délutántól hajnalig várják a közönséget különleges eseményekkel. A Színházak éjszakájára érvényes karszalag megvásárlásával a közönség ellátogathat bármelyik résztvevő színházba. A színházak külön erre az alkalomra készített produkciókkal, gyerekprogramokkal, koncertekkel készülnek, lesznek beszélgetések, kulisszajárások és tánctanítás is. A rendezvényhez idén a Jurányi Inkubátorház is csatlakozik, ott lesz a hajnali záróprogram.

Csomós Miklós főpolgármester-helyettes elmondta, hogy hogy a Színházak éjszakája ötletével a Katona József Színház igazgatója, Máté Gábor kereste fel. A főváros mintegy 9 millió forinttal járult hozzá az idén a program megrendezéséhez. Kerényi Miklós Gábor, a Budapesti Operettszínház igazgatója felidézte, hogy tavaly 13 fővárosi önkormányzat által fenntartott színház és 8 ezer néző vett részt az eseményen. A rendezvény programja a szinhazakejszakaja.hu oldalon olvasható. A belépők ára nem változik: a felnőtt 1700, a diák 1000, a gyerek karszalag 100 forintba kerül.

A Színházak éjszakáján a Jurányi Inkubátorház mellett a Budapest Bábszínház, a Budapesti Operettszínház, a Centrál Színház, a József Attila Színház, a Katona József Színház, a Kolibri Színház, a Madách Színház, az Örkény Színház, a Radnóti Színház, a Szabad Tér Színház, a Thália Színház, az Újszínház és a Vígszínház vesz részt.