Jenő
-2 °C
6 °C

Újra lesz Színházak éjszakája Budapesten

2013.04.04. 17:17
A Fővárosi Önkormányzat 14 színházában május 4-én délutántól hajnalig várják a közönséget különleges eseményekkel.

Második alkalommal rendezik meg a Színházak éjszakáját Budapesten: a Fővárosi Önkormányzat 14 színházában május 4-én délutántól hajnalig várják a közönséget különleges eseményekkel. A Színházak éjszakájára érvényes karszalag megvásárlásával a közönség ellátogathat bármelyik résztvevő színházba. A színházak külön erre az alkalomra készített produkciókkal, gyerekprogramokkal, koncertekkel készülnek, lesznek beszélgetések, kulisszajárások és tánctanítás is. A rendezvényhez idén a Jurányi Inkubátorház is csatlakozik, ott lesz a hajnali záróprogram.

Csomós Miklós főpolgármester-helyettes elmondta, hogy hogy a Színházak éjszakája ötletével a Katona József Színház igazgatója, Máté Gábor kereste fel. A főváros mintegy 9 millió forinttal járult hozzá az idén a program megrendezéséhez. Kerényi Miklós Gábor, a Budapesti Operettszínház igazgatója felidézte, hogy tavaly 13 fővárosi önkormányzat által fenntartott színház és 8 ezer néző vett részt az eseményen. A rendezvény programja a szinhazakejszakaja.hu oldalon olvasható. A belépők ára nem változik: a felnőtt 1700, a diák 1000, a gyerek karszalag 100 forintba kerül.

A Színházak éjszakáján a Jurányi Inkubátorház mellett a Budapest Bábszínház, a Budapesti Operettszínház, a Centrál Színház, a József Attila Színház, a Katona József Színház, a Kolibri Színház, a Madách Színház, az Örkény Színház, a Radnóti Színház, a Szabad Tér Színház, a Thália Színház, az Újszínház és a Vígszínház vesz részt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?