Timót, Xénia
-3 °C
4 °C

A hajléktalanságon akarnak röhögni

2013.04.05. 16:22
Bárki beküldheti a hajléktalan léttel, a nyomorúsággal kapcsolatban született humoros alkotását, az is, aki csak ezután lesz hajléktalan.

Csöbörből vödörbe - Hajléktalan Humorfesztivál címmel hirdetett pályázatot a Menhely Alapítvány Fedél Nélkül utcalapja és a Magyar Vöröskereszt AHA Színpada. Selmeczi Tibor humorista, a zsűri elnöke elmondta, bárki beküldheti a hajléktalan léttel, a nyomorúsággal kapcsolatban született humoros alkotását, "azok, akik fedél nélkül élnek, akik egykor fedél nélkül éltek vagy akik a jövőben lesznek hajléktalanok". Bárki tetszőleges számú pályaművet adhat le - műfaji megkötés nélkül - személyesen, postán vagy e-mailben június 30-áig. A három első helyezett pénzjutalomat kap, a zsűri által legjobbaknak ítélt műveket pedig a szeptember végi humorfesztiválon bemutatják.

A hajléktalanok a melegedőkben, a különböző szolgáltatások helyszínein értesülhetnek a pályázatról, így mindenkihez eljut a felhívás. A fesztiválon az alkotásokat a szerzők, az AHA (A Hajléktalanok Színpada) színészei és humoristák közreműködésével adják elő. Az AHA az ország egyetlen, tizenkét éve rendszeresen működő, hajléktalanokból, illetve a hajléktalanokból kiemelkedett emberekből álló színpada.

Kepe Róbert, a Fedél Nélkül című lap képviselője hozzátette, hogy a pályázattal az újság évek óta dédelgetett álma valósul meg. A dolgozni vágyó és alkotó hajléktalanokat fogják össze, ösztönzik fejlődésre és közben felhívják a társadalom figyelmét a fedél nélkül élő emberek gondjaira. Rendszeres fórumot biztosítanak a hajléktalan emberek önkifejezésének, munkát és megélhetést adnak a lap terjesztésében részt vevőknek.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!