Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A hajléktalanságon akarnak röhögni

2013.04.05. 16:22
Bárki beküldheti a hajléktalan léttel, a nyomorúsággal kapcsolatban született humoros alkotását, az is, aki csak ezután lesz hajléktalan.

Csöbörből vödörbe - Hajléktalan Humorfesztivál címmel hirdetett pályázatot a Menhely Alapítvány Fedél Nélkül utcalapja és a Magyar Vöröskereszt AHA Színpada. Selmeczi Tibor humorista, a zsűri elnöke elmondta, bárki beküldheti a hajléktalan léttel, a nyomorúsággal kapcsolatban született humoros alkotását, "azok, akik fedél nélkül élnek, akik egykor fedél nélkül éltek vagy akik a jövőben lesznek hajléktalanok". Bárki tetszőleges számú pályaművet adhat le - műfaji megkötés nélkül - személyesen, postán vagy e-mailben június 30-áig. A három első helyezett pénzjutalomat kap, a zsűri által legjobbaknak ítélt műveket pedig a szeptember végi humorfesztiválon bemutatják.

A hajléktalanok a melegedőkben, a különböző szolgáltatások helyszínein értesülhetnek a pályázatról, így mindenkihez eljut a felhívás. A fesztiválon az alkotásokat a szerzők, az AHA (A Hajléktalanok Színpada) színészei és humoristák közreműködésével adják elő. Az AHA az ország egyetlen, tizenkét éve rendszeresen működő, hajléktalanokból, illetve a hajléktalanokból kiemelkedett emberekből álló színpada.

Kepe Róbert, a Fedél Nélkül című lap képviselője hozzátette, hogy a pályázattal az újság évek óta dédelgetett álma valósul meg. A dolgozni vágyó és alkotó hajléktalanokat fogják össze, ösztönzik fejlődésre és közben felhívják a társadalom figyelmét a fedél nélkül élő emberek gondjaira. Rendszeres fórumot biztosítanak a hajléktalan emberek önkifejezésének, munkát és megélhetést adnak a lap terjesztésében részt vevőknek.