Szilvia
5 °C
16 °C

Színpadra viszik New Yorkban a Sorstalanságot

2013.04.05. 10:00
A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapján, április 16-án mutatják be magyar színésszel, de amerikai rendezővel.

New Yorkban, az újonnan nyílt TheaterLab színházban mutatják be angolul Kertész Imre Sorstalanság című regényének színpadi változatát. A színház.hu beszámolója szerint a regény felolvasószínházi bemutatójában a New York-ban élő magyar színész, Boncz Ádám szerepel.  A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapján, április 16-án úgy hangzanak el részletek el a Sorstalanságból, hogy bár a szöveget lerövidítették és dramatizálták, a történet egésze nem sérül.

A dramaturg Visky András, a Kolozsvári Magyar Színház dramaturgja és művészeti aligazgatója, a díszlettervező Lydia Andrioti, görög képzőművész, a fordító pedig a brit Tim Wilkinson. Az előadást a neves New York-i rendezőnő, Gia Forakis rendezi. A portál szerint a színházi est célja, hogy Kertész Imre gondolatait életben tartsák és az amerikai közönség is megismerhesse egyik legnagyszerűbb művét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?