Szabina
2 °C
15 °C

4,5 perc alatt fogyott el a jegy a Rolling Stonesra

2013.04.06. 00:16

Négy és fél perc alatt fogyott el a 65 ezer belépő a Rolling Stones nyári londoni koncertjére. A zenekar július 6-án lép fel a Hyde Parkban.

Az együttes 44 év után tér vissza a London közepén terpeszkedő városnyi parkba. 1969 júliusában - két nappal az alapító tag Brian Jones halála után - ma már rocktörténeti eseményként számon tartott koncertet tartottak ugyanitt, akkor 250 ezres közönség előtt - és ingyen.

Az idei fellépésre azonban 95 és 300 font (34 ezer és 110 ezer forint) közötti árakon hirdették meg a jegyeket. A rajongók azonban nem törődtek semmivel, hanem az árusítás pénteki megkezdése után pillanatok alatt szétkapkodták a belépőket.

Az AEG promóciós cég illetékes igazgatója, Rob Hallett elmondta London esti lapjának, az Evening Standardnek: csak azért nem fogytak el négy és fél percnél is hamarabb a jegyek, mert időbe telt, mire a vásárlók beírták hitelkártyáik számát az online értékesítési portál megfelelő rubrikájába.

Jól jártak a legnagyobb brit hitelkártya-kibocsátó, a bulit szponzoráló Barclaycard gyorsan kapcsoló - és éppen számítógépüknél ülő - ügyfelei, őket ugyanis a cég már egy nappal korábban email-üzenetben értesítette, hogy még a nagy pénteki roham előtt megvehetik belépőjüket.

Mindemellett az AEG a Westminster városnegyedben élőknek is elővásárlási jogot biztosított egy kontingensnyi jegy erejéig, engesztelő gesztusként, az előkelő kerület lakói ugyanis sokszor panaszkodnak a Hyde Park nyári koncertprogramja okozta gyakori felfordulás és zaj miatt.