Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Meghalt Lilly Pulitzer divattervező

2013.04.07. 21:13

81 éves korában elhunyt Lillian Pulitzer Rousseau, a floridai Palm Beach-en letelepedett divatdiktátor, írja a CNN. Bár a rangos Pulitzer-családba ment férjhez, és olyan hírességek voltak már az iskolában is a barátnői, mint JFK felesége, Jackie Kennedy, végül saját jogon vált híressé: ő indította el a 60-as években az élénk színű, főleg narancssárga színű női ruhák őrületét.

A Rockefellerekkel és Vanderbiltekkel koktélozó, floridai divatdiktátor eredetileg Lillian Lee McKim néven született 1931. november 10-én a New York megyei Roslynban. 1950-ben házasodott össze Herbert Pulitzer Jr.-ral, a díjalapító Joseph Pulitzer unokájával, de 69-ben el is vált tőle. Később Enrique Rousseau-hoz ment férjhez, és a nevét is Lillian McKim Rousseau-ra változtatta, de híres ruhamárkája, az 1959 óta létező Lilly Pulitzer továbbra is ezzel a névvel került forgalomba a piacon.