Olivér
5 °C
8 °C

A kórházban is lecsap a verskommandó

2013.04.10. 13:57
Csütörtökön, a költészet napján először az autóbusz-pályaudvaron ajándékoznak verseket a soproni színészek az utasoknak, majd a 2-es számú helyi járaton folytatják az akciót.

Verskommandóval köszönti csütörtökön a magyar költészet napját a Soproni Petőfi Színház: buszpályaudvaron, helyi járaton, vonaton, kórházban, hivatalokban, iskolákban, könyvtárban, de még a Tűztoronyban is találkozhatnak a színészekkel.

Varga Róbert kommunikációs titkár elmondta, hogy az a céljuk, hogy rendhagyó helyszíneken vigyék közel a verseket a közönséghez. Reggel fél kilenckor az autóbusz-pályaudvaron ajándékoznak verseket az utasoknak, majd kilenc órakor a 2-es számú helyi járaton folytatják az akciót. Délelőtt iskolákba, közintézményekbe, kórházakba térnek be a művészek, kora délután pedig a Tűztoronyban, könyvtárakban és a GYSEV vasútvonalán szavalnak. A kevéssel fél három után induló személyvonaton indulnak Kapuvárra, majd a menet közbeni szavalás és húsz percnyi várakozás után visszaindulnak Sopronba, ekkor is versekkel lepve meg az utazókat.

A társulat tagjai és vendégművészei közül Horváth Andor, Sárdy Zoltán, Simon Andrea, Ács Tamás, Papp Attila, Krizsik Alfonz, Lénárt László, Diószegi Imola, Pintér Gábor, Farkas Tamás, Szlúka Brigitta, Savanyu Gergely, Horváth László, Czár László és Szőcs Erika vesz részt a rendhagyó programban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?