Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bezárt a Louvre a zsebtolvajok miatt

2013.04.10. 15:22
A biztonsági őröket a zsebesek ugyanúgy kifosztják, mint a látogatókat, akiket meg kellene védeniük.

Zsebtolvajok miatt bezárt szerdára a világ leglátogatottabb múzeuma, a párizsi Louvre. A múzeum alkalmazottai léptek sztrájkba, mert már nem bírnak megküzdeni a zsebtolvajokkal. A biztonsági őröket a zsebesek ugyanúgy kifosztják, mint a látogatókat, akiknek a védelmére hivatottak.

Christelle Guyader szakszervezeti vezető szerint a személyzet torkig van a zsebmetszőkkel. Reggelente rettegve érkeznek meg a munkahelyükre, ahol bandákba verődött agresszív zsebesek várják őket, köztük kiskorúak, akik ingyen mehetnek be a múzeumba, és ha még rendőrkézre kerülnek is, pár nap múlva már újra a múzeumban vannak.

Szerdán mintegy kétszáz teremőr lépett sztrájkba, közülük százan a Louvre felügyeletét ellátó kulturális minisztérium előtt tüntettek, küldöttségüket fogadták is a tárcánál.