Valér
-2 °C
0 °C

Botrány lett az ukrán táncművész leváltásából

2013.04.11. 19:11
Az ukrán nemzeti opera igazgatója a napokban leváltotta Denis Matvijenkót, az ország egyik legelismertebb táncművészét a balettkar éléről, mert szerinte az általa rendezett balettelőadások "méltatlanok" az operaházhoz - hozta nyilvánosságra csütörtökön az ukrán média.

Petro Csurpina igazgató kifogásolta Matvijenko két darabját, amelyek kísérőzenéje hangfelvételről ment. Az egyik darabban négy, a másikban hét táncos lépett fel. A balett-tánckar élére Aniko Rehviasvilit nevezte ki, aki egyelőre nem hozta nyilvánosságra terveit.

Denis Matvijenko védelmében szólalt fel ugyanakkor a moszkvai Nagyszínház Kijevben vendégszereplő művésze, Nyikolaj Ciszkaridze. Kijelentette, hogy a tánckar élére újonnan kinevezett vezető ismeretlen a balett világában. Ciszkaridze azt mondta, kifejezetten azért ment Kijevbe, hogy Matvijenkóval együtt táncoljon. Művésztársa leváltása után nem zárta ki, hogy utoljára lép fel ukrán színpadon.

A leváltott táncművész arról beszélt, hogy belefáradt az intrikákba. Ő sem zárta ki, hogy többet nem lép fel ukrán színpadon, ami - tette hozzá - nagy szomorúsággal tölti el.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!