Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Művészeti pályázatokat írt ki az MMA

2013.04.12. 13:06
Összesen 160 millió forint keretösszeggel hirdette meg idei művészeti pályázatait pénteken a Magyar Művészeti Akadémia (MMA).

Művészeti könyv- és folyóirat-kiadások támogatására az MMA a tavalyi 45 millió után idén 50 millió, művészeti programok (pályázati alapok) támogatására a 2012-es kiírással megegyező, 110 millió forintos kerettel hirdet meg pályázatot - jelentette be Kucsera Tamás Gergely, az akadémia főtitkára.

A www.mma.hu honlapon péntektől elérhető kiírás szerint a támogatások összege minimum 250 ezer, maximum 6 millió forint lehet. Pályázhatnak magyarországi és határon túli magyar alapítványok, civil szervezetek, egyéb jogi személyek és természetes személyek, azaz alkotók is. A benyújtási határidő május 13., eredményhirdetés a nyár közepére várható.

A 2012-es kiírás könyv- és folyóirat-támogatás kategóriájában 41 sikeres pályázat érkezett be, a támogatási átlagösszeg pedig 1 millió forint fölött volt. A 80 támogatott művészeti program átlagosan csaknem 1,4 millió forinthoz juthatott.

Az idei, nagyobb kerettel meghirdetett pályázat tulajdonképpen összművészeti kategóriának tekinthető: a zene, a színház, a tánc, a képzőművészet, az irodalom, a fesztiválok, az ipar- és népművészet területéről egyaránt várják a jelentkezéseket. Az MMA országos művészeti szervezetek, programok, kutatások egyedi támogatására tavaly 133 millió forintot fordított, erre a célra az akadémia idén valamivel nagyobb összeget szán.