Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Újra megrohamozták a Nemzeti Színházat

2013.04.14. 00:57 Módosítva: 2013-04-14 10:43:37

Megismétlődött a január végi jegyvásárlási láz: szombat este óta negyven hálózsákos színpadimádó, vasárnap hajnal óta többszáz kempingszékes színházbarát vár arra az Andrássy úti jegyirodánál, hogy jegyeket szerezzhessen a Nemzeti Színház éléről távozó Alföldi Róbert darabjaira.

Kilenckor nyitott ki a pénztár, de a sor vasárnap délelőtt már majdnem a Thália Színházig kígyózik, egy ember minimum 5-7 percet tölt a pénztárnál, mire jegyet tud venni. Háromnegyed tízre még azok sem kerültek sorra, akik már hajnali fél hat óta a helyszínen voltak. Egy középkorú nő rosszul lett a várakozás közben.

A helyszínen lévők szerint aki csak most állna be a sorba, legalább 4 órás várakozási időre készüljön, ugyanakkor a sor végén állók között volt, aki végigcsinálta már ezt januárban, és akkor kapott még jegyet a darabjára. Hasonlóan hosszú a sor a Nemzeti Színház jegypénztára előtt, a reggel hat órára érkezők nagyjából fél 11 körül kerültek sorra, de itt is voltak, akik már szombaton este hat órára odamentek. A színház jelenleg két pénztárral üzemel, a gyülekező több száz embernek sorszámokat osztogattak.

A Vadászjelenetekre viszont már tíz előtt elfogyott minden jegy, a színház honlapja pedig az év eleji rohamhoz hasonlóan most sem bírta a nagy érdeklődés miatt megugrott terhelést, lefagyott. A biztonsági őrök folyamatosan tájékoztatják a pénztáraknál sorban állókat arról, melyik színdarabra tudnak még jegyet venni. A Nemzeti Színház pénztára előtt várakozókat arról tájékoztatták, ha kivárják a sort, a nagyobb darabok valamelyikére még biztosan be tudnak jutni, csak nem biztos hogy akkor és pont oda, ahová eltervezték.

Egy vevő előadásonként legfeljebb négy  jegyet vásárolhat (kisebb színpadoknál kettőt). A fokozott érdeklődés hátterében az áll, hogy Alföldi Róbert már csak június 30-ig vezeti a Nemzetit, az új igazgató, Vidnyánszky Attila viszont a jelenlegi repeortár húzódarabjainak többségét le fogja venni műsorról.

Az elmúlt hónapokban minden jegyárusítás kezdetén lefagyott a Nemzeti online rendszere is, mert nem bírta a fokozott terhelést; a beszámolók szerint legutóbb 18 ezren rohamozták meg a netes jegyáruházat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?