Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Metálszamba és punk lesz az A38-on

2013.04.16. 09:10

Négy fősodron kívüli zenekar mutatkozik be szerdán este az A38-as Hajón. A saját bevallása szerint Magyarország egyetlen metálszamba zenekarának számító Puhító a 2000-es évek derekán alakult. Két számuk - az Ami nem öl meg és a Fekete-fehér képek - most is hallható az MR2 Petőfin.

Az 1991-ben alakult Mordeye sem hagyja ki önmeghatározásából a metált, zenéjükben egyszerre idézik meg a klasszikus technót és a kisterpeszes matekmetált, stílusukat a monoton zúgás és proli-ritmika kifejezésekkel írják körül. Ott lesz az A38-on a Tumblr-en alakul Kegyelemkettes is, ami butapunk zenakarnak titulálja magát, és amelynek dobosa, Király Marci a 2012-es Cool listán is előkelő helyezést ért el. Lehet káromkodásokat ordibálni a Smrgl koncertjén, amelynek tagjai bármikor letagadják, hogy punkok lennének, pedig azok, csak meg kell hallgatni őket.