Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A felújított komáromi erődben lesz a Mediawave

2013.04.17. 11:21
Az idei fő motívum a csángó lakodalmas, de lesz sok zene illetve a legjobb magyar borok is. Mindez az uniós forrásból megújult Duna parti bástya körül.

Április 30-án kezdődik a 23. Mediawave Nemzetközi Film és Zenei Együttlét, ami már nem Győrben, hanem a komáromi Monostori Erődben kerül megrendezésre. Az idei fesztivál már nagyon vonzó körülmények között, az európai uniós forrásból megújult a bástya körül zajlik majd. A Dunai Bástya Kikötői fogadótér hivatalos megnyitója egyébként majd június 8-án lesz.

A nemzetközi filmes programban 89, a magyarban 76 film szerepel stílus és tematika szerinti válogatásban, írja a Bumm.sk. Az idei egyik specialitás az egész rendezvényt végigszövő moldvai csángó lakodalmas motívum lesz. A nyitónapon, április 30-án a leánykéréssel indul a projekt és egyben a fesztivál. A nyitóesten fellép Ferenczi György és a Rackajam, valamint egy manhattani zeneszerző csapata, a Manorexia. Az este zárása a Csángó Analóg Diszkó lesz, népzenei előadók és etnozenészek részvételével, mint például a Ritka Magyar Folkband.

A fesztivál ideje alatt indul az Etnikai Kisebbségek Film- és Fotóarchívuma, amelynek alapját a Mediawave Nemzetközi Filmfesztivál 1991 óta gyűlő filmarchívuma és saját készítésű filmjei szolgáltatják. Az archívum a magyarországi és a határokon kívüli magyar kisebbségek film és fotó archívuma kíván lenni.

A fesztiválra vonattal érkezőknek a MÁV-Start Zrt. félárú alkalmi menettérti kedvezményt biztosít a teljes árú jegy árából a fesztivál idejére. Az erődben biciklik tárolására is lehetőség lesz.