Valér
-2 °C
0 °C

Csak a férfiak imádnak a vécén olvasni

2013.04.22. 12:45
A nők a fodrásznál, a férfiak a klotyón szeretnek olvasni, derült ki az olvasás keddi világnapja alkalmából 5000 fő megkérdezésével végzett német felmérésből.

A megkérdezett nők 12,4 százaléka válaszolta azt, hogy nagyon gyakran vagy gyakran olvas könyvet a fodrásznál ülve. A férfiaknak csak a hat százaléka vesz kézbe kötetet a hajnyírásra várva, viszont 15,6 százalék szívesen visz magával könyvet a mellékhelyiségbe. A nőknél 10,6 százalék ez az arány.

A legkedveltebb hely az olvasásra a fotel: a megkérdezettek 71,1 százaléka olvas gyakran vagy nagyon gyakran ott. A második legnépszerűbb hely 57,8 százalékkal az ágy, míg a harmadik a szabad levegő: 52,6 százalék olvas szívesen a kertben, az erkélyen vagy egy parkban. A tömegközlekedési eszközök, a medence vagy strand, az orvosi váró, a fürdőkád szintén szerepel a listán, csakúgy mint a kávézók és az éttermek.

Németországban nemcsak a nők és a férfiak olvasási szokásai, hanem a tartományok között is érdekes különbségek mutatkoztak. Brémában például a 13 százalékos szövetségi átlagot jóval meghaladó arányban majdnem minden negyedik ember szívesen olvas a vécén. Berlinben minden második ember szívesen vagy nagyon szívesen merül bele egy könyvbe tömegközlekedési eszközön utazva, míg országosan csak 26 százalék ez az arány. Szász-Anhalt tartományban 37 százalék olvas szívesen a rendelőben várva. Németország egészét tekintve csak 25 százalék van így ezzel.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!