Auguszta
-7 °C
0 °C

Életműdíjat kapott Barbra Streisand

2013.04.24. 16:40
A 71 esztendős énekes-színésznőt a New York-i Lincoln Center Filmtársaság tüntette ki. A gálán többek között Bill Clinton korábbi amerikai elnök, Liza Minnelli és Tony Bennett köszöntötte.

Streisand azon kevés művészek egyike, aki mind a négy fontos amerikai művészeti díjat, az Oscart, az Emmyt, a Grammyt és a Tonyt is megkapta. A Lincoln kulturális központ Filmtársasága a művésznő negyvenéves filmes pályafutását Chaplin-díjjal jutalmazta. A jótékonysági gálaesten kétmillió dollár gyűlt össze adományokból, amelyet a független filmgyártás támogatására fordítanak.

"Amióta az eszemet tudom, parancsolgatónak és önfejűnek tartottak az emberek. Lehet, hogy azért, mert az is vagyok. Háromszoros hurrá a határozott nőknek!" - mondta Streisand a díjat átvéve. A Filmtársaság 1972 óta rendezi meg éves gálaestjét, amelyen átadják a Chaplin-díjat. A korábbi díjazottak között szerepel Catherine Deneuve, Sidney Poitier, Tom Hanks és Meryl Streep is. A Filmtársaságot 1969-ben alapították az amerikai és a nemzetközi filmművészet, valamint fiatal tehetséges filmesek támogatására.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!