Kulka János és Péterfy Bori a Nemzetiből a Belvárosi Színházba megy

2013.04.27. 14:53 Módosítva: 2013.04.27. 15:18

Kulka János és Péterfy Bori elsőként jelentették be, hogy elhagyják a Nemzeti Színházat, miután nem Alföldi Róbert, hanem Vidnyánszky Attila nyerte meg a színház igazgatói posztját. A két színész most leszerződött a Belvárosi Színházhoz egy-egy darabra.

Kulka János a Hyppolit című előadás főszerepét fogja alakítani. A darabot szintén egy, eddig a Nemzetiben is dolgozó rendező, Mohácsi János fogja színre vinni. A bemutatót július 4-én tartják, az előadásban Schneider Mátyást Elek Ferenc, a feleségét Csákányi Eszter alakítja, de játszik a darabban Téby Zita, Pál András, Nagy Viktor és Mertz Tibor is. Kulka eddig is játszott a Belvárosi Színházban, önálló estje van Ez a hely címmel, és évek óta szerepel az Esőemberben is.

Péterfy Bori színésznő és énekesnő korábban úgy nyilatkozott az Indexnek, hogy nem kíván leszerződni egyik színházhoz sem, mert most az énekesi karrierjére koncentrál, de a fidelio.hu-nak adott interjújából kiderül, hogy egy darab erejéig ő is leszerződött a Belvárosi Színházhoz.

Péterfy Bori a Jó estét nyár, jó estét szerelem című darabban 2010-ben
Péterfy Bori a Jó estét nyár, jó estét szerelem című darabban 2010-ben
Fotó: Kováts Dániel

Péterfy Bori Kovács Patríciától veszi át a Kramer kontra Kramer női főszerepét az Orlai Produkció előadásában, és először május 21-én látható Nagy Ervin oldalán a Belvárosi Színházban. Az énekesnő szerint sok megkeresést megkapott, miután kiderült, hogy nem marad Nemzetiben, de még nem akart elvállalni hosszú próbafolyamatokat a koncertezés és a kisgyereke mellett.

A beugrás viszont nem esik nehezére, mivel nagyon jó barátságban van a darab rendezőjével, Rába Rolanddal és a Kramer kontra Kramer című filmet imádta. "A szerep, úgy érzem, egyszerűen telitalálat most nekem. Mintha mindent tudnék Johannáról és arról a helyzetről, hogy milyen, amikor családanyaként kell szembesülni azzal, hogy most már egy új rendszerben kell megtalálni önmagad. Úgy érzem, értem őt. Az én gyerekem is most két éves, pont mint az előadás első jelenetében Billy. Nem is jöhetett volna jobbkor ez a szerep" - nyilatkozta a fidelio.hu-nak.