Bonnie Tyler nem ad esélyt ByeAlexnek

MTI/Index
2013.05.07. 10:35
Tavaly az utolsó előtti helyen végzett az Egyesült Királyság 76 éves énekese. Idén Bonnie Tyler indul és sokkal jobb szereplésben bízik.

Bonnie Tyler úgy látja, van esélye a Believe in Me című dallal a jövő heti malmői Eurovíziós Dalfesztiválon. Az énekesnő mindenképpen jobb szereplésben bízik, mint az Egyesült Királyságot tavaly képviselő másik szupersztáré, Engelbert Humperdincké volt. "Van esélyünk ezzel a dallal, világklasszis szerző írta. Tudom, hogy más jó számok is versenyeznek, de remélhetőleg jobban fogunk szerepelni, mint 2012-ben" - jelentette ki a 61 walesi énekesnő a BBC online kiadásának.

Engelbert Humperdinck - How I LoveYou1994

Bonnie Tyler szerint a tavalyi bakui Eurovíziós Dalfesztivál idején 76 éves Engelbert Humperdinck dala, a Love Will Set You Free nem volt elég jó, emiatt végzett a döntő utolsó előtti, 25. helyén. Az énekesnő abban bízik, hogy a Believe in Me szerzője, az amerikai Desmond Child garancia lehet a sikerre. Csaknem másfél évtizeddel ezelőtt ő volt a társszerzője Ricky Martin Livin' La Vida Loca című megaslágerének, akárcsak később a Puerto Ricói énekes következő sikerének, a She Bangs-nek. A mostani brit eurovíziós dal komponálásában Desmond Child mellett két brit szerző, Lauren Christy és Christopher Braide is közreműködött.

A brit énekesnőt harminc évvel ezelőtt már felkérte a BBC, hogy az Egyesült Királyságot képviselje az Eurovíziós Dalfesztiválon, akkor azonban nemet mondott, inkább aktuális slágerére, a Total Eclipse of the Heart-ra koncentrált. Az Egyesült Királyság több mint másfél évtizede nem tudott győzni az Eurovíziós Dalfesztiválon: az utolsó brit győztes 1997-ben a Katrina and the Waves volt.

Az idei verseny döntőjét Malmőben rendezik május 18-án. Magyarországot ByeAlex képviseli, aki nagy meglepetésre győzte le a hazai válogatón a teljes magyar tehetségkutatós mezőnyt. Élő koncerten viszont nem sikerült bizonyítania, beszámolónkat pár nappal ezelőtti fellépéséről itt olvashatják.